Owoce liofilizowane

Znaleziono produktów: 17

Pokazano 1-17 z 17 pozycji
Ananas liofilizowany

Ananas liofilizowany

Słodki i pyszny niesłodzony suszony ananas to ulubiona przekąska dla każdego. To zdrowy...
Cena 22,99 zł
Banan liofilizowany

Banan liofilizowany

Banany to owoce, które zawierają różnorodne minerały i witaminy. Banany to przede...
Cena 17,99 zł
Borówka amerykańska liofilizowana

Borówka amerykańska...

Borówka amerykańska to jeden z najzdrowszych owoców na świecie. Owoce te doskonale...
Cena 27,99 zł
Brzoskwinia liofilizowana

Brzoskwinia liofilizowana

Brzoskwinie powinniśmy jeść nie tylko od święta, ale przez cały rok. Warto dodać, że są...
Cena 28,99 zł
Czerwona porzeczka liofilizowana

Czerwona porzeczka...

Dzięki dużej zwartości pektyn kontrolują poziom cukru i cholesterolu we krwi, a dzięki...
Cena 16,99 zł
Jabłko liofilizowane

Jabłko liofilizowane

Nasze jabłka liofilizowane bez dodatku cukru zawierając dużo naturalnego błonnika,...
Cena 17,99 zł
Jeżyna liofilizowana

Jeżyna liofilizowana

Jeżyna ma wysoką zawartość witaminy C i najwięcej witaminy E z wszystkich owoców....
Cena 23,99 zł
Kiwi liofilizowane

Kiwi liofilizowane

Kiwi posiada liczne właściwości, m.in. przeczyszczające, odchudzające, a także...
Cena 19,99 zł
Malina liofilizowana

Malina liofilizowana

Maliny liofilizowane to potężna dawka witamin i minerałów. To również komfort i wygoda...
Cena 23,49 zł
Pomarańcza liofilizowana

Pomarańcza liofilizowana

Pomarańcza ma dużo beta-karotenu i witaminy C oraz wody. Woda doskonale wypłukuje z...
Cena 22,00 zł
Truskawka liofilizowana

Truskawka liofilizowana

Truskawki to jedne z tradycyjnych polskich owoców, mają liczne wartości odżywcze i...
Cena 23,49 zł
Wiśnia liofilizowana

Wiśnia liofilizowana

Wiśnie, choć zwykle są kwaśne, zawierają w sobie wiele cennych składników, które...
Cena 22,99 zł
Żurawina liofilizowana

Żurawina liofilizowana

Owoce żurawiny liofilizowanej zawierają kwasy organiczne, witaminy B1, B2, B12, C, E...
Cena 23,99 zł

Pełne smaku, chrupiące owoce liofilizowane to wspaniały dodatek do wielu potraw. Jeżeli jeszcze nigdy ich nie próbowałeś, koniecznie musisz to nadrobić. Z owocami tego typu jest tak naprawdę jak z każdą zdrową i ekologiczną żywnością - musisz starannie wybierać miejsce zakupu, decydować się na sprawdzone sklep i owoce z certyfikowanych upraw. To wszystko możemy Ci zagwarantować. Dzięki nam możesz mieć pewność zakupu produktu najwyższej jakości. Dodatkowo nasz cena owoców jest konkurencyjna! Nie czekaj - zamawiaj.

Czym są owoce liofilizowane? 

Owoce liofilizowane co to? Lio… co? Lio… jakie? Przeczytaj dokładnie i zapamiętaj! Liofilizacja i owoce liofilizowane. Ten proces, o trudnej nazwie, to przyszłość zdrowego odżywiania. Jest to niezwykły proces technologiczny, podczas którego z zamrożonego produktu usuwana jest woda. Podczas tej procedury pomijany jest również proces kondensacji. Liofilizacja istnieje od pierwszej połowy XX wieku. Ciekawostką jest fakt, że pierwszym produktem stworzonym za pomocą tej techniki była kawa liofilizowana, dokładniej - wyprodukowana przez Amerykanów w 1938 roku. Jednak dzisiaj najpopularniejszym produktem są owoce liofilizowane. 

Zalety liofilizowanych owoców

Przede wszystkim jest to świetny sposób na utrwalenie każdego rodzaju żywności, liofilizowane owoce to najpopularniejszy produkt dostępny na rynku. Skutecznie chroni owoce przed zepsuciem, dzięki czemu zachowują one swoje walory zdrowotne i odżywcze. Odpowiednia konserwacja owoców sprawia, że możesz je przechowywać w swojej kuchni przez bardzo długi czas. Bez obaw możesz zrobić większe zamówienie i nie martwić się o konieczność szybkiego wykorzystania wszystkich owoców. Podczas całej procedury liofilizacji nie dochodzi do utraty witamin i minerałów oraz innych składników biologicznie czynnych istotnych dla zdrowia człowieka. Liofilizowane maliny zachowują swoją jędrność i smak, a liofilizowane truskawki gromadzą w sobie przepyszny aromat świeżych owoców. Dzięki linii technologicznej zastosowanie w produkcji naszych liofilizowanych owoców masz gwarancję, że będą one źródłem wszystkich witamin i minerałów zawartych w świeżych owocach. Dzięki usuwaniu zamrożonych kryształków lodu, zamiast odparowywaniu wody wszystkie mikroskładniki pozostają tam gdzie powinny być, czyli w owocach, które wylądują na Twoim talerzu. 

Jak wykorzystać owoce liofilizowane w kuchni?

Wykorzystanie liofilizowanych owoców w kuchni jest nieograniczone. Nie da się ukryć, że najlepiej sprawdzą się jako dodatek do słodkich śniadań. Dorzuć garść liofilizowanych malin, truskawek czy bananów do swojej ulubionej owsianki lub mieszanki musli. Wzbogać swój posiłek o całą gamę witamin i minerałów zawartych w tych produktach. Dzięki swojej wyjątkowej teksturze doskonale sprawdzą się dodane w całości do ulubionego smoothie, puddingu czy musu. Liofilizowane banany sprawdzą się znakomicie jako zamiennik niezdrowych przekąsek, a żurawina, wiśnia czy brzoskwinia mogą być wykorzystane również w wytrawnych daniach! Zdrowa żywność nie musi być nudna, sprawdź sam!