
Miód z pyłkiem kwiatowym charakteryzuje się brunatną barwą oraz wyrazistym mniej słodkim smakiem. Dzięki dodatkowi pyłku kwiatowego pszczelego miód zyskał wyrazisty, mniej słodki smak i brunatną barwę. Jest bogaty w witaminy, enzymy i aminokwasy. Łagodzi stres, poprawia samopoczucie i ogólną kondycję organizmu. Sprawdza się w stanach zmęczenia fizycznego i psychicznego, przeziębieniu i chorobach układu oddechowego.
Miód z pyłkiem kwiatowym a medycyna
- Działa uspokajająco
- Działa osłonowo na układ moczowy
- Wspiera funkcjonowanie wątroby
- Pomaga leczyć choroby bakteryjne nerek
- Wspomaga włosy i paznokcie
- Usprawnia funkcjonowanie układu sercowo-naczyniowego
- Działa antybakteryjnie, przeciwwirusowo i detoksykacyjnie, podnosi odporność organizmu
- Jest polecany w stanach wzmożonego wysiłku umysłowego
Składniki: 90% miód wielokwiatowy, 10% pyłek kwiatowy