Miód wrzosowy

Miód wrzosowy świetnie się sprawdza jako dodatek do potraw. Sosy słodko-kwaśne, mięsa w zalewie miodowej czy nawet jogurt, urozmaicone dodatkiem miodu – mają niepowtarzalny i oryginalny smak, a przy tym takie potrawy są zdrowe.

67,99 zł
Brutto
Waga

Vegan
Bogaty w witaminy i minerały

Szczegółowe informacje

Charakteryzuje się bursztynowym a nawet brunatnym kolorem. Odznacza się ostrym, lekko gorzkawym smakiem oraz mocno aromatycznym zapachem wrzosu.

Ponadto miód wrzosowy jest bogaty w witaminę A i witaminy z grupy B. Poza tym w miodzie wrzosowym występują substancje o charakterze hormonalnym pochodzenia roślinnego - są to roślinne hormony wzrostu oraz neurohormony, m.in. acetylocholina.

Miód wrzosowy zawiera także dużo witamin, takich jak: cholina, kwas foliowy, kwas nikotynowy, kwas pantotenowy.

Składniki: 100% miód wrzosowy

Komentarze (0)

Co nowego?

Witaj na blogu MojeMusli – znajdziesz tu informacje ze świata musli, porady dietetyków, oraz bieżące oferty w naszym sklepie.

Posty