Mąka Teff

Mąka Teff

Miłka abisyńska jest naturalnie bezglutenowa. Jest to główny powód, dla którego staje się coraz bardziej popularny w Europie, ponieważ jest daleki od naturalnego występowania. Ponieważ wiele osób ma realne problemy z nietolerancją glutenu i ponieważ istnieje dieta bezglutenowa, to ziarno szybko stało się popularne.

1,99 zł
Brutto
Waga

Bogate w błonnik

Szczegółowe informacje

Czy mąka Teff  jest zdrowa?

Mąka TEFF jest boga w żelazo, magnez i wapń, a także witaminy z grupy B, zwłaszcza kwas foliowy i błonnik. Jest również dobrym źródłem białka, zwłaszcza jeśli weźmie się pod uwagę jego bardzo korzystny zestaw aminokwasów. Fakty dowiodły, że ziarno to może być stosowane w diecie kobiet w ciąży i karmiących, a także dzieci, sportowców i pacjentów z anemią. Dzięki tak bogatym składnikom może być cennym uzupełnieniem składników odżywczych w kuchni osób, które mają celiakię i muszą zrezygnować z wielu produktów zbożowych.

Składniki    100% mąka Teff

Wartości odżywcze mąki Teff

  • energia: 334 kcal / 1398 kJ 
  • tłuszcze: 2,1 g
  • białko: 12,3 g
  • węglowodany: 65,4 g

w 100g produktu 

Co nowego?

Witaj na blogu MojeMusli – znajdziesz tu informacje ze świata musli, porady dietetyków, oraz bieżące oferty w naszym sklepie.

Posty