Mąka razowa z płaskurki

Mąka razowa z płaskurki

Płaskurka jest odmianą pszenicy, do której jako pierwsi przekonali się mieszkańcy starożytnej Mezopotamii. Badania polskich historyków dowodzą, że to właśnie uprawa płaskurki zapoczątkowała rozwój rolnictwa na terenie dzisiejszej Polski.

1,99 zł
Brutto
Waga

Bogate w błonnik

Szczegółowe informacje

Czy mąka razowa z płaskurki jest zdrowa?

Ziarna płaskurki charakteryzują się wysoką zawartością składników mineralnych takich jak magnez, fosfor i wapń oraz witaminy A, E, B. Ich nieocenioną zaletą jest również duża ilość przeciwutleniaczy i błonnika pokarmowego, którego składnikiem są miedzy innymi beta glukany, uważane za naturalny preparat wzmacniający odporność.

Składniki    100% mąka razowa z płaskurki

Wartości odżywcze mąki razowej z płaskurki

  • energia: 357 kcal / 1500 kJ 
  • tłuszcze: 1,3 g
  • białko: 10,6 g
  • węglowodany: 74 g
  • błonnik: 8,9 g

w 100g produktu 

Co nowego?

Witaj na blogu MojeMusli – znajdziesz tu informacje ze świata musli, porady dietetyków, oraz bieżące oferty w naszym sklepie.

Posty