Branflakes płatki pszenne

Pszenica jest uprawiana i spożywana niemal na wszystkich kontynentach, jako główne źródło węglowodanów w diecie. Branflakes powstają z całego ziarna pszenicy, dzięki czemu zachowuje się większą ilość błonnika, pełnię wartości odżywczych i witamin.

14,99 zł
Brutto
Waga

Bogate w błonnik

Szczegółowe informacje

Czy znasz pyszną przekąskę

Jaką są płatki oraz krążącą o nich opinię, że są bezwartościowym, kalorycznym „wypełniaczem”? Poznaj więc Branflakes – mieszankę musli, zawierającą płatki z pszenicy z dodatkiem kukurydzy.

Jest to jedna z najbardziej wartościowych odmian tego przysmaku.

Pszenica jest uprawiana i spożywana niemal na wszystkich kontynentach, jako główne źródło węglowodanów w diecie. Branflakes powstają z całego ziarna pszenicy, dzięki czemu zachowuje się większą ilość błonnika, pełnię wartości odżywczych i witamin. To właśnie jego nieoczyszczona postać (razem z otrębami) pozwala cieszyć się dobrym zdrowiem i energią przez cały dzień.

Właściwości płynące z pszenicy

Produkty pszenne dostarczają białka, witamin – głównie z grupy B, C i E, niewielką ilość tłuszczu oraz wartościowe mikroelementy: fosfor, magnez, żelazo, cynk oraz wapń.

Pszenica stosowana do wytwarzania płatków Branflakes nie jest poddawana procesowi oczyszczania, dzięki czemu zachowuje dużą ilość błonnika oraz wartościowych węglowodanów. Martwisz się o kalorie? Długi proces uwalniania energii sprzyja utrzymaniu prawidłowego poziomu cukru we krwi i daje uczucie sytości przez dłuższy czas, a więc nie grozi Ci, że wkrótce po śniadaniu znowu poczujesz głód.

Dlaczego smakują nam właśnie płatki?

Zboża kojarzą się często z długą obróbką cieplną, czymś skomplikowanym i nienadającym się do jedzenia „na surowo”. Otóż nie! Mamy Branflakes – pyszne, chrupiące, o lekko słodkim smaku płatki. Taka forma ziarna jest uniwersalna i łatwa do zastosowania w kuchni – wystarczy otworzyć opakowanie.

Pszenica w postaci chrupiących, smacznych płatków jest świetna jako dodatek do mleka czy jogurtu – w takiej postaci jest zresztą spożywana najczęściej.

Płatki mogą być również oryginalnym dodatkiem

Do zup, twarożków czy stanowić składnik panierki, nadając potrawie niespotykaną chrupkość. Bardzo smaczną i najprostszą alternatywą jest również jedzenie płatków, jako samodzielnej przekąski.

Składniki:  pełne ziarno pszenicy 75%, kaszka kukurydziana, cukier, ekstrakt słodowy jęczmienny, sól.
    Produkt może zawierać orzeszki arachidowe.


Wartości odżywcze

  • energia: 375 kcal / 1570 KJ
  • tłuszcze: 0.8 g
  • białko: 13 g
  • węglowodany: 75 g

w 100g produktu

Co nowego?

Witaj na blogu MojeMusli – znajdziesz tu informacje ze świata musli, porady dietetyków, oraz bieżące oferty w naszym sklepie.

Posty