• Nowy

Miód wrzosowy

Miód wrzosowy świetnie się sprawdza jako dodatek do potraw. Sosy słodko-kwaśne, mięsa w zalewie miodowej czy nawet jogurt, urozmaicone dodatkiem miodu – mają niepowtarzalny i oryginalny smak, a przy tym takie potrawy są zdrowe.

Waga

Vegan
Bogaty w witaminy i minerały

Szczegółowe informacje

Charakteryzuje się bursztynowym a nawet brunatnym kolorem. Odznacza się ostrym, lekko gorzkawym smakiem oraz mocno aromatycznym zapachem wrzosu.

Ponadto miód wrzosowy jest bogaty w witaminę A i witaminy z grupy B. Poza tym w miodzie wrzosowym występują substancje o charakterze hormonalnym pochodzenia roślinnego - są to roślinne hormony wzrostu oraz neurohormony, m.in. acetylocholina.

Miód wrzosowy zawiera także dużo witamin, takich jak: cholina, kwas foliowy, kwas nikotynowy, kwas pantotenowy.

Składniki: 100% miód wrzosowy