Płatki ryżowe - multigranflakes

Wartości odżywcze produktu, ze względu na zawartość błonnika pokarmowego, docenią cierpiący na schorzenia układu pokarmowego i problemy z zaparciami. Płatki ryżowe stanowią ponadto bogate źródło żelaza i cynku.

Waga

Bogate w błonnik

Szczegółowe informacje

Płatki ryżowe?

Nudzą Cię zwykłe płatki śniadaniowe? Pragniesz odkryć nowy pomysł na śniadanie? Poznaj alternatywę dla płatków kukurydzianych – Multigranflakes – płatki ryżowe.

Właściwości płatków wyrabianych z gniecionego ziarna ryżu wykorzystywane są przez dietetyków w leczeniu otyłości, za sprawą niskiej zawartości tłuszczu i bogatego zestawu wartościowych składników odżywczych wspomagających metabolizm.

Co jeszcze zyskasz jedząc płatki ryżowe?

Wartości odżywcze produktu, ze względu na zawartość błonnika pokarmowego, docenią cierpiący na schorzenia układu pokarmowego i problemy z zaparciami. Płatki ryżowe stanowią ponadto bogate źródło żelaza i cynku.

Co to oznacza w praktyce?

Prostą i skuteczną receptę na zwiększenie odporności organizmu, co jest szczególnie istotne u dzieci. Oprócz tego w płatkach ryżowych znajdziesz także wapń, potas oraz witaminy z grupy B, które są odpowiedzialne za prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego.

Pomysł na smukłą sylwetkę?

Płatki ryżowe! Kalorie? Tylko te niezbędne. Płatki wyrabiane z ryżu praktycznie nie zawierają tłuszczu, dlatego dietetycy tak chętnie uwzględniają jadłospisach płatki ryżowe. Właściwości płatków korzystnie wpływają także na pracę układu sercowo-naczyniowego. Skutecznie obniżają poziom cholesterolu we krwi, dzięki temu redukują ryzyko miażdżycy i zawałów serca.

Składniki:     Kaszka ryżowa 90%, cukier, sól. Produkt może zawierać gluten.

Wartości odżywcze

  • energia: 377 kcal / 1578 KJ
  • tłuszcze: 0.3 g
  • białko: 6.2 g
  • węglowodany: 87 g

w 100g produktu