Płatki orkiszowe

Płatki orkiszowe

Orkisz – główny składnik płatków orkiszowych, czyli jedna z odmian pszenicy, a właściwie najbardziej wartościowa ze wszystkich, to środek poprawiający nastrój.

Waga

Bogate w błonnik

Szczegółowe informacje

Dlaczego warto jeść płatki orkiszowe?

Orkisz – główny składnik płatków orkiszowych, czyli jedna z odmian pszenicy, a właściwie najbardziej wartościowa ze wszystkich, to środek poprawiający nastrój. Tak, to źródło dobrego nastroju. Czy nie jest to idealna recepta na udany poranek? Zapomnij o swoich problemach choć na chwilę i wyjdź z domu z uśmiechem na twarzy. Czerp korzyści z kojących właściwości płatków orkiszowych.

Płatki orkiszowe właściwości

Co jeszcze da Ci spożywanie płatków orkiszowych – głównego źródła orkiszu? Właściwości płatków orkiszowych mówią same za siebie. To bogate źródło węglowodanów złożonych, białka, błonnika oraz tłuszczów roślinnych niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Spożywając regularnie płatki orkiszowe nie tylko poprawisz zdrowie i samopoczucie, ale także wzmocnisz swój układ odpornościowy. Ponadto dostarczysz do organizmu szereg substancji mineralnych, m.in. wapń, cynk, potas oraz witaminy A, E i D oraz z grupy B, odpowiedzialne za przede wszystkim za prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego.

Płatki orkiszowe a medycyna:

  •     Wzmacniają układ odpornościowy.
  •     Poprawiają samopoczucie.
  •     Wzmacniają układ nerwowy.
  •     Korzystnie wpływają na włosy i paznokcie.
  •     Poprawiają koncentrację i aktywność mózgu.
  •     Pomagają w walce z cukrzycą.
  •     Obniżają poziom cholesterolu we krwi.
  •     Chronią przed infekcjami.
  •     Przyśpieszają regenerację komórek.

Składniki: 100% płatki orkiszowe

Wartości odżywcze

  • energia: 323 kcal / 1352 KJ
  • tłuszcze: 2.7 g
  • białko: 10.8 g
  • węglowodany: 63 g

w 100g produktu