Płatki owsiane

Płatki owsiane

Są źródłem wysokowartościowego białka, pełnowartościowego tłuszczu roślinnego, węglowodanów złożonych oraz rozpuszczalnego błonnika. Zawierają również witaminy i sole mineralne.

Waga

Bogate w błonnik

Szczegółowe informacje

Płatki owsiane to doskonały produkt na śniadanie.

Są niezwykle smaczne zarówno na zimno jak i na ciepło w formie kremowej owsianki, można ja przygotowywać na nieskończoną ilość sposobów z różnymi dodatkami.

Są źródłem wysokowartościowego białka, pełnowartościowego tłuszczu roślinnego, węglowodanów złożonych oraz rozpuszczalnego błonnika. Zawierają również witaminy i sole mineralne.

Właściwości płatków owsianych:

  •     Pomagają zachować skórze elastyczność i sprężystość,
  •     Obniżają "zły" cholesterol,
  •     Są idealnym źródłem błonnika, białka,
  •     Zapobiegają miażdżycy,

Wystarczy już jedna porcja płatków owsianych, aby zapewnić naszemu organizmowi:

  •     Witaminę B6 - która poprawia pamięć oraz koncentrację, zapobiega występowaniu anemii,
  •     witaminę B1 oraz cenny kwas pantotenowy - które przeciwdziałają zmęczeniu oraz rozdrażnieniu, korzystnie wpływają na stan skóry, włosów i paznokci,
  •     substancje antydepresyjne i likwidujące zły nastrój.

Otrzymane są z całego ziarna.

Otrzymuje się je poprzez zgniecenie przez walec obłuszczonego ziarna owsa.

Składniki:  100% płatki owsiane

Wartości odżywcze

  • energia: 376 kcal / 1585 KJ
  • tłuszcze: 7,2 g
  • białko: 12 g
  • węglowodany: 62 g

w 100g produktu