Jagody goji liofilizowane

Jagody Goji mogą poprawiać pamięć, wpływać korzystnie na nasz nastrój i likwidować zmęczenie.

Waga

Bogate w błonnik

Szczegółowe informacje

Dlaczego liofilizacja jest zdrowa?

Badania donoszą, że rozdrobnione do postaci molekuł składniki odżywcze są doskonale przyswajane przez organizm a podczas liofilizacji usunięte zostają rakotwórcze azotyny. Maliny oraz inne owoce nie tracą witamin oraz minerałów. Ważną zaletą liofilizacji jest też to, że poddawana głębokiemu zamrożeniu żywność nie wymaga środków zapobiegających utlenianiu ani konserwantów.

Zasłynęły jako składnik odmładzającej diety Madonny.

Gwiazdy Hollywood cenią je nie tylko za wspomniane odmładzające właściwości (zawdzięczają je obecnym w nich polisacharydom). Jagody Goji mogą również poprawiać pamięć, wpływać korzystnie na nasz nastrój i likwidować zmęczenie.

Pomagają w leczeniu reumatyzmu oraz podnoszą odporność. Dieta wzbogacona w Jagody Goji sprzyja prawidłowej pracy serca.

Jagody Goji a medycyna:

  •     Wspomagają zwalczanie chorób serca.
  •     Wspomagają zwalczanie chorób wątroby.
  •     Wspomagają zwalczanie chorób płuc.
  •     Wspomagają zwalczanie reumatyzmu.
  •     Wspomagają łagodzić dolegliwości miesiączkowe
  •     Wspomagają opóźnić okres starzenia się.
  •     Wspomagają oraz regenerują oczy.
  •     Pomagają obniżyć poziom glukozy we krwi.
  •     Wzmacniają układ odpornościowy.

Idealny dodatek do herbaty.

Owoce zabiorą Cię w nieznaną dotąd podróż, do krainy wielu smaków. Oczyszczą Twój umysł oraz przygotują kubki smakowe na nowe, niespotkane doznania.

Składniki: 100% jagody goji

Wartości odżywcze

  • energia: 180 kcal / 764 KJ
  • tłuszcze: 4.2 g
  • białko: 10 g
  • węglowodany: 22 g

w 100g produktu