Czerwona porzeczka liofilizowana

Czerwona porzeczka liofilizowana

Dzięki dużej zwartości pektyn kontrolują poziom cukru i cholesterolu we krwi, a dzięki obecności polifenoli łagodzą bóle menstruacyjne. Czerwona porzeczka, to źródło witaminy C, fruktozy i glukozy.

Waga

Bogate w błonnik

Szczegółowe informacje

Czerwone porzeczki mają nie tylko właściwości zdrowotne, lecz także pielęgnacyjne.

Dzięki dużej zwartości pektyn kontrolują poziom cukru i cholesterolu we krwi, a dzięki obecności polifenoli łagodzą bóle menstruacyjne. Czerwona porzeczka, to źródło witaminy C, fruktozy i glukozy. Ze względu na swój niepowtarzalny smak oraz bardzo apetyczny wygląd, idealnie komponują się na naszym talerzu. Oferujemy Państwu całe owoce porzeczki, zachowujące wszystkie wartości odżywcze.

Dlaczego liofilizacja jest zdrowa?

Badania donoszą, że rozdrobnione do postaci molekuł składniki odżywcze są doskonale przyswajane przez organizm a podczas liofilizacji usunięte zostają rakotwórcze azotyny. Czerwona porzeczka oraz inne owoce nie tracą witamin oraz minerałów. Ważną zaletą liofilizacji jest też to, że poddawana głębokiemu zamrożeniu żywność nie wymaga środków zapobiegających utlenianiu ani konserwantów.

Czerwona porzeczka a medycyna

  •     Pomaga w leczeniu chorób układu krążenia
  •     Łagodzi objawy zaburzeń żołądkowo-jelitowych
  •     Zwiększa odporność organizmu
  •     Łagodzi bóle menstruacyjne
  •     Pomaga kontrolować poziom cukru we krwi
  •     Pomaga kontrolować poziom cholesterolu
  •     Wzmacnia skórę i paznokcie

Idealny dodatek do herbaty.

Owoce zabiorą Cię w nieznaną dotąd podróż, do krainy wielu smaków. Oczyszczą Twój umysł oraz przygotują kubki smakowe na nowe, niespotkane doznania.

Składniki: 100% czerwona porzeczka

Wartości odżywcze

  • energia: 324 kcal / 1356 KJ
  • tłuszcze: 1.4 g
  • białko: 9.9 g
  • węglowodany: 52.3 g

w 100g produktu