Jabłko liofilizowane

Jabłko liofilizowane

Nasze jabłka liofilizowane bez dodatku cukru zawierając dużo naturalnego błonnika, dzięki któremu poprawiają proces trawienia, wymiatają niestrawione resztki pokarmu, neutralizują substancje toksyczne i obniżają poziom cholesterolu.

Waga

Bogate w błonnik

Szczegółowe informacje

Jabłka to najpopularniejsze polskie owoce.

Nasze jabłka liofilizowane bez dodatku cukru zawierając dużo naturalnego błonnika, dzięki któremu poprawiają proces trawienia, wymiatają niestrawione resztki pokarmu, neutralizują substancje toksyczne i obniżają poziom cholesterolu. Dzięki kwartynie jabłka poprawiają krążenie krwi i wzmacniają serce. Oferujemy  jabłuszka w postaci kostek.

Dlaczego liofilizacja jest zdrowa?

Badania donoszą, że rozdrobnione do postaci molekuł składniki odżywcze są doskonale przyswajane przez organizm a podczas liofilizacji usunięte zostają rakotwórcze azotyny. Jabłko oraz inne owoce nie tracą witamin oraz minerałów. Ważną zaletą liofilizacji jest też to, że poddawana głębokiemu zamrożeniu żywność nie wymaga środków zapobiegających utlenianiu ani konserwantów.

Jabłko a medycyna

  •     Chroni organizm przed wieloma schorzeniami
  •     Obniża poziom cholesterolu
  •     Reguluje poziom cukru we krwi
  •     Chronią przed zawałem
  •     Ma zdolność oczyszczania organizmu
  •     Regularne jedzenia jabłka ułatwia wchłanianie wapnia
  •     Ma właściwości odchudzające

Idealny dodatek do herbaty.

Owoce zabiorą Cię w nieznaną dotąd podróż, do krainy wielu smaków. Oczyszczą Twój umysł oraz przygotują kubki smakowe na nowe, niespotkane doznania.

Składniki: 100% jabłko

Wartości odżywcze

  • energia: 368 kcal / 1540 KJ
  • tłuszcze: 0.9 g
  • białko: 1.9 g
  • węglowodany: 81.4 g

w 100g produktu