Natumi Napój roślinny o dobrym składzie jest świetnym urozmaiceniem naszego codziennego jadłospisu. To wybawienie dla osób z alergią na krowie mleko i inspiracja dla tych, którzy lubią testować nowe przepisy. Napój orkiszowo-migdałowy bio to kolejna świetna propozycja od niemieckiego producenta Natumi, który doskonale zna się na tworzeniu najlepszych artykułów w tej kategorii. Ten ekologiczny napój powstał z pełnoziarnistego orkiszu.
Ten naturalny napój łączy w sobie orzechowy aromat prażonych migdałów i łagodną słodycz orkiszu. Wysoka jakość składników oraz nietuzinkowy smak sprawiają, że nadaje się do wielu dań. Można go wykorzystać do:
- szejków owocowo-warzywnych,
- przygotowania smażonych placuszków z musem jabłkowym,
- bardzo dobrze komponuje się ze składnikami potrzebnymi do upieczenia wegańskich, bananowych muffinek,
- wzbogaca smak kokosowych naleśników i pasuje nawet do jaglanki z owocami i manną kokosową.
Warto dodać, że nie zawiera barwników, zagęszczaczy i konserwantów. Jest to produkt w 100% roślinny. Nie zawiera laktozy oraz cholesterolu.
Zalety napoju orkiszowo-migdałowego:
- Łatwo się trawi, nie obciąża układu pokarmowego.
- Migdałowa baza dostarcza cenne minerały.
- Orkisz zawiera witaminy A, E i z grupy B, które mają dobry wpływ sprawność intelektualną.
Napój orkiszowo-migdałowy jest pożywny, naturalny oraz smaczny. Produkt powstał zgodnie z normami prawnymi w rolnictwie ekologicznym.
Składniki:Woda, pszenica (orkisz)* (17%), migdały* (2,5%), olej słonecznikowy*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)