Zdrowy omlet owsiany FIT

Zdrowy omlet owsiany FIT

[vc_row][vc_column width=”1/3″ css=”.vc_custom_1617291247768{margin-top: -85px !important;padding-top: 25px !important;padding-right: 25px !important;padding-left: 25px !important;background-color: #f5f5f5 !important;}”][vc_column_text]

Składniki na omlet:

  • 50g mieszanka MojeMusli o składnie: podstawa błonnikowy mix, banan liofilizowany, pestki dyni, jeżyna liofilizowana, gorzka 72% czekolada, proteinowe chrupki, mandarynka liofilizowana
  • 1 jajko rozmiar
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • dwie/trzy łyżki zimnej wody
  • 20 g odżywki białkowej

Składniki na krem bananowy:

  • 100 g serka wiejskiego lekkiego
  • pół dojrzałego banana
  • garść truskawek (ok 70g)

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Czas na śniadanie? Może zdrowy omlet owsiany?

Omlet owsiany z musli to doskonały posiłek na rozpoczęcie dnia. Takie śniadanie nie tylko doda Ci mnóstwo energii, ale także spowoduje, że nie będziesz głodny przez co najmniej 3 godziny! Przygotowanie trwa maksymalnie 10 min czyli tyle co standardowe kanapki z dodatkami, ale zdecydowanie omlet owsiany jest zdrowszy i pożywniejszy. Pamiętaj! Śniadanie jest najważniejszym posiłkiem dnia, powinno zostać spożyte maksymalnie godzinę od momentu przebudzenia. Dobrze rozpoczęty poranek jest receptą na udany dzień[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]

PRZEPIS:

Musli blendujemy na proszek, dosypujemy resztę składników i blendujemy. Omleta smażymy na rozgrzanej patelni przez ok 3 min na stronę. Serek wiejski i banana blendujemy na gładką masę, smarujemy omleta i układamy pokrojone wcześniej truskawki.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Sprawdź najpopularniejsze wpisy na blogu:

Owoce liofilizowane – skomponuj musli tak jak chcesz
Nasion Chia – właściwości, kalorie KCAL i wartości odżywcze
Amarantus eksandowany – właściwości, kalorie KCAL i wartości odżywcze
Orzechy włoskie – właściwości, kalorie KCAL, indeks glikemiczny IG i wartości odżywcze
Dlaczego owsianka jest tak ceniona? Wartości odżywcze i indeks glikemiczny
Muffiny marchewkowe z płatkami owsianymi
Szybki sernik wersja FIT
Skrobia kukurydziana – zastosowania, wartości odżywcze i kalorie KCAL
Zdrowy chlebek musli
Czym zamienić cukier? Poznaj 5 lepszych zamienników.
Mąka żytnia typu 2000 – zastosowania, wartości odżywcze i kalorie KCAL
Szybkie przekąski w ciągu dnia
Zdrowy deser na szybko
Płatki owsiane – jak gotować?
Przepis na zakwas żytni. Jak zrobić zakwas żytni na chleb?
Ciastka bananowe z płatkami owsianymi bez mąki i jajek
Jak upiec chleb bezglutenowy? Sprawdź nasz przepis!
Przepis na tartaletki czekoladowe z serkiem
Mąka orkiszowa typu 1850 – zastosowania, wartości odżywcze i kalorie KCAL
Granola naturalna – KCAL, skład i właściwości – przepisy