Zdrowy chlebek musli

Zdrowy chlebek musli

Składniki:

  • 200g m─ůki pszennej chlebowej typu 750
  • 10g ┼Ťwie┼╝ych dro┼╝d┼╝y
  • 1 ┼éy┼╝eczka miodu
  • 100g MojeMusli mieszanka w┼éasna, (sk┼éadniki: podstawa ÔÇô b┼éonnikowy mix, banan liofilizowane, pestki dyni, je┼╝yna liofilizowana, gorzka czekolada 72%, proteinowe chrupki, mandarynka liofilizowana)
  • 1 p┼éaska ┼éy┼╝eczka soli
  • 10g mi─Ökkiego mas┼éa
  • 200g ma┼Ťlanki, temperatura pokojowa
  • 2 ┼éy┼╝ki nasion s┼éonecznika

Lubisz eksperymentowa─ç w kuchni? Domowe wypieki kr├│luj─ů u Ciebie w kuchni? W takim razie przepis na chlebek z musli na pewno Ci si─Ö przyda. P├│┼éki sklepowe uginaj─ů si─Ö od r├│┼╝nych chleb├│w, ale czy nie lepiej upiec samemu w┼éasny chlebek musli? Zapach chlebka unosz─ůcy si─Ö po domu jest jednym z lepszych zapach├│w ­čÖé Spr├│bujcie sami kanapek z chlebkiem musli!

PRZEPIS:

  1. Z wszystkich składników zagniatamy ciast
  2. Przek┼éadamy do lekko nat┼éuszczonej ┬ákeks├│wki (o d┼éugo┼Ťci ok 30 cm
  3. Ustawiamy temperatur─Ö w piekarniku na 50 ┬░C. Form─Ö z ciastem wstawiamy do piekarnika i pozostawiamy na 45min. do wyro┼Ťni─Öcia
  4. Po upływie czasu zwiększamy temperaturę do 200 °C i pieczemy chlebek musli ok. 30 min
  5. Po upieczeniu chlebek musli pozostawiamy na chwilę w piekarniku, następnie pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia

Dodaj komentarz

Tw├│j adres email nie zostanie opublikowany. Pola, kt├│rych wype┼énienie jest wymagane, s─ů oznaczone symbolem *