[vc_row][vc_column width=”1/3″ css=”.vc_custom_1617291247768{margin-top: -85px !important;padding-top: 25px !important;padding-right: 25px !important;padding-left: 25px !important;background-color: #f5f5f5 !important;}”][vc_column_text]
Spis treści
Składniki na 12 proteinowych muffinek:
- 4 całe jajk
- 14 białek jaj
- 50g maki owsianej lub gryczanej (można użyć pełnoziarnistej mąki pszennej)
- 1 łyżeczka słodzika (najlepszy jest naturalny: Xylitol lub Stevia)
- ulubione owoce liofilizowane do dekoracji
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Przepis na najlepsze śniadanie dla wszystkich aktywnych fizycznie właśnie został opracowany! Nasze proteinowe muffinki są bogate w łatwo przyswajalne białko jajek oraz niezbędne na śniadanie węglowodany złożone pochodzące tylko z pełnoziarnistych zbóż. Przepis na muffiny jest prosty i błyskawiczny. Dodatkowo można dowolnie modyfikować smak babeczek dodając kawałki czekolady 90% kakao, świeże lub mrożone owoce, bakalie i orzechy oraz płatki owsiane lub każde inne, które lubicie.
Doskonale do tego przepisu sprawdzają się mieszanki musli z płatkami owsianymi lub crunchy, owocami i kawałkami czekolady. Po upieczeniu Muffiny świetnie się przechowują w lodówce przez kolejne 2-3 dni i smakują równie dobrze na ciepło jak i na zimno. Możecie sobie w ten sposób przygotować pożywne i bogate w składniki odżywcze śniadanie mistrzów na 3 dni do przodu i zaoszczędzić cenny czas.[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text][vc_single_image image=”5554″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” link=”http://tinyurl.com/mr28533u”][/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]
PRZEPIS:
- Jajka i białka wbijamy do wysokiego naczynia, wsypujemy mąkę i miksujemy na jednolitą masę
- Dodajemy MojeMusli i mieszamy wszystko widelcem
- Foremki teflonowe lub lateksowe wypełniamy po brzegi płynną masą na i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (można nasmarować lekko formę masłem lub olejem kokosowym, aby nie przywierały)
- Muffiny robią się dosyć szybko dlatego należy je uważnie obserwować, aby się nie przypaliły
- Świetnie smakują przekrojone na pół posmarowane masłem orzechowym (oczywiście bez cukru) ? albo z jogurtem naturalnym jako dip
[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
Sprawdź najpopularniejsze wpisy na blogu:
Len złocisty – jak go spożywać i jakie ma właściwości?
Domowe czekoladki z morwą – przepis w wersji fit
Mąka amarantusowa – zastosowania, wartości odżywcze i kalorie KCAL
Ciasteczka owsiane bez pieczenia
Mango – wartości, kalorie KCAL, witaminy, indeks glikemiczny IG
Suszone morele – właściwości, kalorie KCAL, indeks glikemiczny IG
Domowa granola z patelni – zrób to sam!
FIT szarlotka z kruszonką
Granola Anny Starmach – super przepis
Ziarna słonecznika – właściwości, kalorie KCAL i wartości odżywcze
Sernik z mango – łatwy i pyszny
Jak upiec domowy chleb w pięciu krokach – 3 WAŻNE ZASADY
Jaka owsianka jest najzdrowsza? Nasze propozycje na nocną owsiankę
Co pić i jak się ochłodzić podczas upału?
Wiosenne odchudzanie – kiedy zacząć, aby zdążyć przed urlopem na plaży?
Odżywianie podczas sesji, matury i egaminów
Płatki jaglane – właściwości, kalorie KCAL i wartości odżywcze
Owsianka bez gotowania? Przekonaj się sam, że może być pyszna!
Owsianka ketogeniczna – jak przygotować ją w domu?
Jogurt naturalny – z czym jeść by był zdrowy i smaczny? Podpowiadamy![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.