Proteinowe muffinki owsiane

Proteinowe muffinki owsiane

Składniki na 12 proteinowych muffinek:

Przepis na najlepsze śniadanie dla wszystkich aktywnych fizycznie właśnie został opracowany! Nasze proteinowe muffinki są bogate w łatwo przyswajalne białko jajek oraz niezbędne na śniadanie węglowodany złożone pochodzące tylko z pełnoziarnistych zbóż. Przepis na muffiny jest prosty i błyskawiczny. Dodatkowo można dowolnie modyfikować smak babeczek dodając kawałki czekolady 90% kakao, świeże lub mrożone owoce, bakalie i orzechy oraz płatki owsiane lub każde inne, które lubicie.

Doskonale do tego przepisu sprawdzają się mieszanki musli z płatkami owsianymi lub crunchy, owocami i kawałkami czekolady. Po upieczeniu Muffiny świetnie się przechowują w lodówce przez kolejne 2-3 dni i smakują równie dobrze na ciepło jak i na zimno. Możecie sobie w ten sposób przygotować pożywne i bogate w składniki odżywcze śniadanie mistrzów na 3 dni do przodu i zaoszczędzić cenny czas.

PRZEPIS:

  1. Jajka i białka wbijamy do wysokiego naczynia, wsypujemy mąkę i miksujemy na jednolitą masę
  2. Dodajemy MojeMusli i mieszamy wszystko widelcem
  3. Foremki teflonowe lub lateksowe wypełniamy po brzegi płynną masą na i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (można nasmarować lekko formę masłem lub olejem kokosowym, aby nie przywierały)
  4. Muffiny robią się dosyć szybko dlatego należy je uważnie obserwować, aby się nie przypaliły
  5. Świetnie smakują przekrojone na pół posmarowane masłem orzechowym (oczywiście bez cukru) ? albo z jogurtem naturalnym jako dip

Sprawdź najpopularniejsze wpisy na blogu:

Len złocisty – jak go spożywać i jakie ma właściwości?
Domowe czekoladki z morwą – przepis w wersji fit
Mąka amarantusowa – zastosowania, wartości odżywcze i kalorie KCAL
Ciasteczka owsiane bez pieczenia
Mango – wartości, kalorie KCAL, witaminy, indeks glikemiczny IG
Suszone morele – właściwości, kalorie KCAL, indeks glikemiczny IG
Domowa granola z patelni – zrób to sam!
FIT szarlotka z kruszonką
Granola Anny Starmach – super przepis
Ziarna słonecznika – właściwości, kalorie KCAL i wartości odżywcze
Sernik z mango – łatwy i pyszny
Jak upiec domowy chleb w pięciu krokach – 3 WAŻNE ZASADY
Jaka owsianka jest najzdrowsza? Nasze propozycje na nocną owsiankę
Co pić i jak się ochłodzić podczas upału?
Wiosenne odchudzanie – kiedy zacząć, aby zdążyć przed urlopem na plaży?
Odżywianie podczas sesji, matury i egaminów
Płatki jaglane – właściwości, kalorie KCAL i wartości odżywcze
Owsianka bez gotowania? Przekonaj się sam, że może być pyszna!
Owsianka ketogeniczna – jak przygotować ją w domu?
Jogurt naturalny – z czym jeść by był zdrowy i smaczny? Podpowiadamy!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.