Proteinowe kulki mocy o smaku Pinacolada

Proteinowe kulki mocy o smaku Pinacolada

Składniki:

Składniki na polewę:

Kulki mocy stały się bardzo popularne dzięki Ani Lewandowskiej. To właśnie Ania Lewandowska jest autorką przepysznych kuleczek mocy, do nas też napływają propozycje przepisów na kulki mocy z wykorzystaniem naszego musli. WOW! Istny raj dla podniebienia. Tym razem mamy dla Was bardzo oryginalne kulki, o smaku Pinacolada.

PRZEPIS:

Daktyle zalewamy wrzątkiem i moczymy około 20 minut w miseczce, następnie odsączamy. Blendujemy wszystkie składniki w szklanej misie i kształtujemy kulki. Ukształtowane kulki wkładamy do lodówki na około godzinę.
Polewamy rozpuszczoną gorzką czekoladą i posypujemy wiórkami kokosowymi. Możemy je przechowywać maksymalnie kilka dni w lodówce, ale wątpimy, że aż tyle dni wytrzymają one u Was ?
Przekąska doskonała po treningu, oraz w chwilach słabości do słodyczy. Kulki bardzo łatwo spakować i zabrać ze sobą do szkoły, pracy czy na wycieczkę ?

Przeczytaj inne nasze Artykuły:

Owoce jagodowe, tak jak chcesz
Morwa biała – wszystko co powinniśmy wiedzieć.
Żurawina liofilizowana – bomba witaminowa!
Jak jeść w upały?
Miłka abisyńska (płatki Teff) – właściwości, kalorie KCAL i wartości odżywcze
Mąka żytnia typu 1400 sitkowa – zastosowania, wartości odżywcze i kalorie KCAL
Zdrowe pancakes czyli naleśniki pełnoziarniste
Miodownik bez pieczenia
Planujesz dziecko? Przygotuj swoje ciało na ciążę
Jak musli może wspomagać leczenie chorób cywilizacyjnych?
Amarantus eksandowany – właściwości, kalorie KCAL i wartości odżywcze
Zdrowy deser na szybko
Mąka owsiana razowa – zastosowania, wartości odżywcze i kalorie KCAL
Owoce liofilizowane – skomponuj musli tak jak chcesz
Mąka żytnia typu 997 – zastosowania, wartości odżywcze i kalorie KCAL

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.