Pralinki z liofilizowanymi truskawkami

Pralinki z liofilizowanymi truskawkami

Sk艂adniki na 8 pralinek o 3 cm 艣rednicy:

  • 100 g gorzkiej czekolady 72%
  • 50 g serka mascarpone, w temperaturze pokojowej
  • 3 艂y偶ki zmielonej truskawki liofilizowanej

Wystarczy kilka zdrowych sk艂adnik贸w by stworzy膰 wyj膮tkowe pralinki z gorzkiej czekolady, serka mascarpone oraz liofilizowanych truskawek.

PRZEPIS:

  1. Do garnka z wrz膮tkiem wsadzi膰 garnuszek z pokruszona czekolad膮. Roztopi膰 czekolad臋 po czym lekko j膮 przestudzi膰.
  2. W osobnym naczyniu zmiksowa膰 serek mascarpone.
  3. Po艂膮czy膰 sk艂adniki poprzez stopniowe dodawanie roztopionej czekolady 鈥 ca艂y czas miksuj膮c, do powstania jednolitej masy.
  4. Powsta艂膮 mas臋 czekoladow膮 od艂o偶y膰 do lod贸wki 聽i odczeka膰 ok 1 h 30 min, a偶 b臋dzie na tyle g臋sta i twarda, 偶e b臋dzie z niej mo偶na uformowa膰 pralinki.
  5. Sch艂odzi膰 d艂onie i uformowa膰 pralinki na ok 3 cm 艣rednicy.
  6. Pralinki obtoczy膰 w proszku z truskawki liofilizowanej.

Dodaj komentarz

Tw贸j adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola s膮 oznaczone *