Szybki sernik wersja FIT

Owoce zapiekane pod kruszonkąa

Składniki:

  • 600g ulubionych owoców (tutaj wykorzystano: 1 jabłko, 1 gruszka, 1 śliwka, 1 nektarynka, 10 truskawek)
  • 60g miodu
  • 200g mieszanki MojeMusli
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 60g oleju kokosowego lub masła

Doskonała propozycja każdych sezonowych owoców zapiekanych pod kruszonką owsianą. Aromat kruszonki jest doskonały! Przypomina zapachem i smakiem ciastko przygotowywane kilka godzin, a tutaj poświęcamy jedynie 30 minut ? szybka opcja deseru, a i gości możecie zaskoczyć.

PRZEPIS:

  1. Piekarnik nagrzać do 200 C
  2. Owoce pokroić na mniejsze części, ułożyć w naczyniu żaroodpornym (można posypać szczyptą cynamonu dostarczając wspaniałego aromatu)
  3. Polać 2 łyżkami miodu
  4. Płatki od MojeMusli zblendować z olejem kokosowym, sokiem z cytryny i miodem
  5. Rozkruszyć na owocach, wstawić do piekarnika
  6. piec 25 minut

Podawać na ciepło z łyżką jogurtu naturalnego, serkiem homogenizowanym lub dla „cheatujących” z gałką lodów waniliowych.

Sprawdź najpopularniejsze wpisy na blogu:

Pudding chia o smaku bananowym
Brownie warzywne z płatkami owsianymi
Granola czekoladowa – KCAL, skład i właściwości – przepisy
Orkiszowe ciasteczka z mieszanki musli
Sernikobrownie z truskawkami
Muffiny orzechowe z płatkami owsianymi
Czym zastąpić jajko? Sprawdź nasze propozycje!
Długotrwały wysiłek- jak jeść aby się do niego przygotować?
Jak nie przytyć na urlopie?
Granola Anny Starmach – jak zrobić ją w domu?
Jak upiec proteinowe babeczki?
Mąka żytnia typu 500 – zastosowania, wartości odżywcze i kalorie KCAL
Otręby żytnie – zastosowania, wartości odżywcze i kalorie KCAL
Porządek wiosenny w lodówce
Najlepsza owsianka na mleku – jak ją przygotować i z czym ją łączyć
Chipsy kokosowe – zdrowa i smaczna przekąska
Cukier kokosowy – zdrowszy zamiennik cukru
Kiwi – właściwości owoców, indeks glikemiczny IG
Siemię lniane, a odporność organizmu
Szparagi – wiosenne warzywo godne grzechu

Dodaj komentarz