Szybki sernik wersja FIT

Owoce zapiekane pod kruszonkąa

Spis treści

Składniki:

  • 600g ulubionych owoców (tutaj wykorzystano: 1 jabłko, 1 gruszka, 1 śliwka, 1 nektarynka, 10 truskawek)
  • 60g miodu
  • 200g mieszanki MojeMusli
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 60g oleju kokosowego lub masła

Doskonała propozycja każdych sezonowych owoców zapiekanych pod kruszonką owsianą. Aromat kruszonki jest doskonały! Przypomina zapachem i smakiem ciastko przygotowywane kilka godzin, a tutaj poświęcamy jedynie 30 minut ? szybka opcja deseru, a i gości możecie zaskoczyć.

PRZEPIS:

  1. Piekarnik nagrzać do 200 C
  2. Owoce pokroić na mniejsze części, ułożyć w naczyniu żaroodpornym (można posypać szczyptą cynamonu dostarczając wspaniałego aromatu)
  3. Polać 2 łyżkami miodu
  4. Płatki od MojeMusli zblendować z olejem kokosowym, sokiem z cytryny i miodem
  5. Rozkruszyć na owocach, wstawić do piekarnika
  6. piec 25 minut

Podawać na ciepło z łyżką jogurtu naturalnego, serkiem homogenizowanym lub dla „cheatujących” z gałką lodów waniliowych.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *