Kulki mocy idealne przed treningiem

Kulki mocy idealne przed treningiem

Składniki na 12 kulek:

Potrzebujecie specjalnej mocy spróbujcie przygotować kulki mocy według naszego przepisu. W zaledwie kilka minut będziecie mogli spróbować czy są równie dobre jak ciasteczka i batoniki z naszych innych przepisów zamieszczonych na naszym blogu.

Dlaczego idealny przed treningiem? Miód to głownie cukry proste – glukoza i fruktoza. Cukry te są praktycznie od razu wchłaniane do krwi i wpływają na gwałtowne dostarczenie energii. Miód kilkanaście minut przed treningiem możne znacznie zwiększyć energię niezbędną do wysiłku. Dodatkowo miód wpływa na detoksykację organizmu w tym ogranicza toksyczny wpływ alkoholu i nikotyny. Zawarta w nim acetylocholina obniża ciśnienie i poprawia krążenie.

PRZEPIS:

  1. Pomarańcz obieramy i blendujemy na jednolity mus
  2. Rozpuszczamy miód, następnie dodajemy go do musu i chwile podgrzewamy
  3. Dodajemy mieszankę musli i nasion chia
  4. Mieszamy i odstawiamy n 10 minut
  5. Po upływie czasu formujemy kulki i wstawiamy do lodówki

Sprawdź najpopularniejsze wpisy na blogu:

Jelita – tu zaczyna się zdrowie człowieka
Zdrowa czekolada „lekiem na całe zło”
Śliwki – owoce jesieni
Mąka pszenna typu 750 – zastosowania, wartości odżywcze i kalorie KCAL
Ciastkeczka z amarantusem
Czym jest żywność funkcjonalna? Przykłady żywności funkcjonalnej
Najlepsza owsianka na wodzie
Nowalijki – za i przeciw
Bezglutenowy Mix – właściwości płatków, kalorie KCAL i wartości odżywcze
Owsianka czekoladowa z bananem
Siemię lniane – naturalny błonnik pokarmowy w twojej diecie
Mąka owsiana – zastosowania, wartości odżywcze i kalorie KCAL
Płatki jęczmienne – KCAL, indeks glikemiczny IG, skład i właściwości
Wielkanocne babeczki owsiane z serkiem homogenizowanym
Pitaja – smoczy owoc
Morwa biała – wartości odżywcze, kalorie KCAL, zastosowanie
Batoniki energetyczne z quinoa – przepis doskonały
Mąka orkiszowa typu 700 – zastosowania, wartości odżywcze i kalorie KCAL
Kokosowe kulki mocy z liofilizowanymi malinami w wersji FIT
Granola – czy warto ją jeść?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.