Kinder country batony musli

Kinder country batony musli

[vc_row][vc_column width=”1/3″ css=”.vc_custom_1617291247768{margin-top: -85px !important;padding-top: 25px !important;padding-right: 25px !important;padding-left: 25px !important;background-color: #f5f5f5 !important;}”][vc_column_text]

Składniki:

  • 300g twarogu chudego (może być biały liofilizowany ser)
  • 200g jogurtu naturalnego
  • 30g miodu
  • 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w gorącej wodzie
  • 1 miarka odżywki białkowej
  • 20g gryki preparowanej
  • 20g pszenicy w miodzie
  • 30g mieszanki własnej MojeMusli skład: podstawa – płatki owsiane górskie, pszenica w miodzie, amarantus ekspandowany, płatki Multigranflakes, siemię lniane, pestki dyni
  • 150g czekolady gorzkiej min 70% + odrobina mleka do uzyskania płynnej czekolady

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Batony musli przypominające batoniki Kinder Country, ale w fit wersji!

Oto zdrowsza wersja popularnego batonika Kinder Country, tylko że nasze batony musli zawierają mało cukru, a jeśli już go ma, to jest to zdrowy miód! Ponadto, jest bogaty w białko dzięki zawartym w sobie nabiałom i odżywce białkowej ?

Batoniki musli doskonale sprawdzą się po wyczerpującym treningu, lub jak mamy ochotę na coś słodkiego. Batoniki są równie smaczne jak te oryginalne, lecz w wersji fit, która także przypadnie do gustu dzieciakom – na pewno nie odczują różnicy, a mogą być zachęta na dalszej drodze zdrowego żywienia.[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]

PRZEPIS:

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z około 5 łyżkami mleka, aby była lejąca i dobrze się rozprowadzała po batonikach. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody. Twaróg zmielić z jogurtem blenderem/mixerem, dodać miód, odżywkę białkową i rozpuszczoną żelatynę. Małą foremkę wysmarować olejem kokosowym i wyłożyć papierem do pieczenia – (ułatwi to porcjowanie batoników) – wylać 3/4 masy twarogowej. Posypać mieszanką MojeMusli, pszenicy w miodzie i gryki, lekko docisnąć i polać resztą masy twarogowej. Na koniec oblewamy batoniki musli czekoladą i wstawiamy na całą noc do lodówki.[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]

Sprawdź najpopularniejsze wpisy na blogu:

Musli Classic – KCAL, skład i właściwości
Profilaktyka chorób nowotworowych a dieta
Zaburzenia przyjmowania glutenu – czy płatki owsiane zawierają gluten?
Prażone płatki owsiane – jak przygotować i dlaczego warto jeść
Ciasteczka owsiane z kremem kokosowym
Jedzenie a kondycja skóry
Znajdźmy czas na śniadanie!
Płatki kukurydziane bez cukru – właściwości, kalorie KCAL i wartości odżywcze
Musli bez glutenu na śniadanie
Co warto wiedzieć o chlebie? Sprawdź nasz blog o chlebie!
Oczyszczająca dieta detoks a przesilenie wiosenne
Erytrol – właściwości, kalorie KCAL, indeks glikemiczny. Co to jest erytrol?
Proteinowe kulki mocy o smaku Pinacolada
Płatki 6 zbóż – KCAL, skład i właściwości
Orzechy włoskie – zdrowa przekąska
Ciasto w słoiku o smaku oreo
Dieta antyhistaminowa – dostosuj ją do siebie
Jak zrobić owsiankę? Owsianka na kilka sposobów!
Owies – najzdrowsze zboże
Jogurtowe placuszki z musli