Jogurtowe placuszki z musli

Jogurtowe placuszki z musli

Składniki:

  • 2 jajka
  • 200 g jogurtu greckiego gęstego
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 6 łyżek musli Crunchy
  • 2 łyżki oleju
  • 1 szklanka mąki (ok. 180g)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • dodatkowo nektarynk

Jogurtowe placuszki z musli to pomysł na doskonałe lekkie śniadanko. Dzięki crunchy placuszki są bardzo chrupiące, pożywne, a także ciekawe w smaku. Doskonałym dodatkiem do takich placuszków mogą być świeże owoce jak brzoskwinie, nektarynki czy truskawki. Placuszki doskonale sprawdzą się dla nas na pożywne śniadanie, lub dla naszych dzieciaków na pyszny obiad. Które dziecko nie lubi racuchów lub słodkich placuszków? Przygotowanie trwa jedynie 15 minut. Do dzieła!

PRZEPIS:

W misce w kilka sekund miksować ze sobą jajka, cukier puder oraz olej. Następnie wsypać pozostałe składniki, dalej miksować do uzyskania gęstej masy (jeżeli wyjdzie dosyć płynna to dosypać odrobinę mąki). Na patelnię wlać odrobinę oleju, jogurtowe placuszki nakładać za pomocą łyżki do ciasta w kształcie koła, odwróć na drugą stronę każdego placka za pomocą łopatki. Placuszki smażyć po 2 minutki z każdej strony. Po ich przygotowaniu najlepiej podać je z ulubionymi dodatkami. W tej wersji wystarczyły wyłącznie świeże owoce. Smacznego!

Sprawdź najpopularniejsze wpisy na blogu:

Owoce liofilizowane – jak je wykorzystać?
Jak przekonać dziecko do jedzenia musli?
Pieczenie chleba – wskazówki i popularne błędy
Czerwona herbata na odchudzanie
Mrożona kawa – prosty przepis
Napoje bezmleczne — dlaczego warto je pić?
Pieczywo jasne czy ciemne — co wybrać?
Jaka herbata jest najzdrowsza?
Bakalie – które są najzdrowsze?
Czy pieczywo tuczy?
Jak obniżyć cholesterol? Zmień dietę!
Pyszny piernik z miodem. Przepis babci.
Jak parzyć zieloną herbatę?
Nasiona na odchudzanie – co wybrać?
Nasiona Chia – jak je jeść?
Słodkie przekąski z miodem
Owsianka na mleku czy wodzie?
Jakie napoje pić podczas upałów?
Czy liofilizacja jest lepsza od suszenia?
Pożywna owsianka do pracy w kilka minut? Sprawdź jak ją przygotować!

Dodaj komentarz