Nasze fakty

Jedzenie to nie tylko uczta dla kubków smakowych i oczu, ale także solidna gałąź nauki! W tym segmencie znajdziesz informacje i liczby, dzięki którym będziesz mógł dobrać pyszne i zdrowe składniki swojej diety!

Owsianka dla dzieci i niemowlaków – kiedy i jak ją przygotować

autor:

Czym jest i jak powstaje żywność liofilizowana

autor:

Czy płatki owsiane trzeba gotować?

autor:

Suszona żurawina – właściwości, kalorie KCAL, indeks glikemiczny IG

autor:

Mąka z tapioki – zastosowania, wartości odżywcze i kalorie KCAL

autor:

Płatki żytnie – właściwości, kalorie KCAL i wartości odżywcze

autor:

Płatki Teff (miłka abisyńska) – wartościowy produkt bezglutenowy

autor:

Płatki owsiane – właściwości, kalorie KCAL i wartości odżywcze

autor:

Jabłko – owoc grzechu czy dar niebios? Indeks glikemiczny IG

autor:

Mąka kukurydziana – zastosowania, wartości odżywcze i kalorie KCAL

autor:

Co jest lepsze dla zdrowia: płatki orkiszowe czy owsiane?

autor:

Mąka żytnia typu 720 – zastosowania, wartości odżywcze i kalorie KCAL

autor: