Ciastkeczka z amarantusem

Ciastkeczka z amarantusem

Składniki:

Doskonale! Mamy przepis idealny do Twojej zachcianki. Ciasteczka z amarantusem ! Idealne do podgryzania do kawy lub herbaty. Polecane też dla tych co lubią ciasteczka z mlekiem! Ciasteczka z amarantusem są bardzo delikatne i lekkie w smaku. Można się nimi zajadać, bez uczucia ciężkości. Zachęcamy do wykonania ciasteczek z amarantusem.

PRZEPIS:

Piekarnik nagrzewamy do 180stopni. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Jajka lekko ubijamy, dodajemy na końcu miód, mieszamy. Olej rozpuszczamy w rondelku.  Mąki łączymy z proszkiem do pieczenia. Mieszamy ze sobą wszystkie składniki łyżką lub rękoma. Formujemy kulki i spłaszczamy, układamy na blasze ciasteczka z amarantusem. Pieczemy 15-20 minut do zrumienienia ciastek.

Przeczytaj inne nasze Artykuły:

Jak zrobić bułeczki razowe własnej roboty? Sprawdź nasz przepis!
Jak jeść i pić w upały?
Pralinki z liofilizowanymi truskawkami
Granola Anny Starmach – super przepis
Sernik z mango – łatwy i pyszny
Muffiny marchewkowe z płatkami owsianymi
Ciasto z truskawkami i płatkami musli
Czy ekologiczne znaczy lepsze?
Jak upiec domowy chleb w pięciu krokach – 3 WAŻNE ZASADY
Domowa granola z patelni – zrób to sam!
Nasiona chia – zdrowotne właściwości
Płatki jęczmienne błyskawiczne – właściwości, kalorie KCAL i wartości odżywcze
Jakie są rodzaje mąki? Co oznacza typ mąki?
Chleb na suchym zakwasie i drożdżach – dlaczego warto i jak go zrobić
Chleb gryczano-orkiszowy na zakwasie – PROSTY DOMOWY PRZEPIS

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.