Babeczki owsiane z ciasteczkami oreo

Babeczki owsiane z ciasteczkami oreo

Składniki:

  • 2 szklanki mąki owsianej
  • 1 szklanka mieszanki MojeMusli „Cookies & Cream”
  • 3/4 szklanki brązowego cukru
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szklanka mleka
  • 1 jajko rozm. M
  • 2 łyżki oleju kokosowego

W 30 minut możesz upiec te cudowne babeczki owsiane z użyciem naszej mieszanki musli „Cookies & Cream”. Raj dla podniebienia i zadowolenie gości gwarantowane! Sukces wykonania przepisu także gwarantujemy, bo przepis wcale nie jest trudny nawet jak nie jesteś mistrzem wypieków. Doskonałe połączenie płatków owsianych z ciasteczkami i chrupkami proteinowymi w mini babeczkach.

PRZEPIS NA BABECZKI OWSIANE:

Suche produkty łączymy ze sobą w misce. Mokre składniki mieszamy oddzielnie i łączymy wszystko razem przekładając mokre składniki do suchych i wymieszać łyżką (najlepiej drewnianą). Piekarnik nastawiamy na 190 stopni. Całość po wymieszaniu przekładamy do foremek na babeczki takich jak na zdjęciu lub do specjalnej blaszki na babeczki/muffinki. Babeczki pieczemy około 30 minut /lub można sprawdzać wykałaczką ? jeżeli jest sucha tzn. że babeczki są już gotowe!
Babeczki oczywiście możemy udekorować dowolnymi składnikami: sypanym kakaem, wiórkami kokosowymi lub cukrem pudrem. Jak ktoś bardzo lubi ciasteczka Oreo to może także zblendować kilka ciasteczek i właśnie nimi posypać babeczki dla wzmocnienia smaku.

Sprawdź najpopularniejsze wpisy na blogu:

Jelita – tu zaczyna się zdrowie człowieka
Zdrowa czekolada „lekiem na całe zło”
Śliwki – owoce jesieni
Mąka pszenna typu 750 – zastosowania, wartości odżywcze i kalorie KCAL
Ciastkeczka z amarantusem
Czym jest żywność funkcjonalna? Przykłady żywności funkcjonalnej
Najlepsza owsianka na wodzie
Nowalijki – za i przeciw
Bezglutenowy Mix – właściwości płatków, kalorie KCAL i wartości odżywcze
Owsianka czekoladowa z bananem
Siemię lniane – naturalny błonnik pokarmowy w twojej diecie
Mąka owsiana – zastosowania, wartości odżywcze i kalorie KCAL
Płatki jęczmienne – KCAL, indeks glikemiczny IG, skład i właściwości
Wielkanocne babeczki owsiane z serkiem homogenizowanym
Pitaja – smoczy owoc
Morwa biała – wartości odżywcze, kalorie KCAL, zastosowanie
Batoniki energetyczne z quinoa – przepis doskonały
Mąka orkiszowa typu 700 – zastosowania, wartości odżywcze i kalorie KCAL
Kokosowe kulki mocy z liofilizowanymi malinami w wersji FIT
Granola – czy warto ją jeść?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.